Venäjän viisumin hakeminen kauttamme on todella helppoa. Täytät  vain hakemuksen haluamastasi viisumista ja toimitat tarvittavat asiakirjat toimistollemme.  Viisumia varten tarvitset passin, värillisen passikuvan ja todistuksen matkavakuutuksestasi.

Passi:
Passin pitää olla vähintään 6 kuukautta voimassa Venäjän viisumin päättymisen jälkeen. Passin oltava ehjä ja siinä on oltava vapaana vähintään yksi aukeama viisumia varten.

Valokuva:
Valokuva saa olla enintään 6 kk vanha värillinen passikuva. Valokuvan on oltava kokoa 3,5 x 4,5 cm. Valokuva voidaan ottaa toimistollamme ja se kuuluu viisumin hintaan.

Matkavakuutustodistus:
Todistus matkavakuutuksesta Venäjän viisumia varten pitää pyytää omasta vakuutusyhtiöstä  Venäjän viisumin keston ajaksi. Kopio matkavakuutuskortista tai matkavakuutuskirja eivät käy todisteeksi. Saamme tilattua todistuksen puolestasi seuraavista vakuutusyhtiöistä: Turva, If ja Lähitapiola. Eurooppalaisen matkavakuutustodistuksen voit tulostaa Op:n verkkopankista. Voit myös ostaa matkavakuutuksen Venäjälle kauttamme. (Maksuhäiriömerkintä ei ole esteenä vakuutuksen saamiselle)


Viisumia Venäjälle haet näin:

 1. Täytä yllä oleva tilauslomake haluamastasi Venäjän viisumista tai ole yhteydessä toimistoomme.
 2. Postita tai tuo toimistollemme passi, valokuva ja todistus matkavakuutuksestasi.
  -vakuutustodistuksen ja valokuvan voi toimittaa myös sähköisesti. Osoitetiedot löydät täältä
 3. Kun olemme saaneet tarvittavat asiakirjat, toimitamme Venäjän viisumianomuksen tarvittavine dokumentteineen konsulaattiin, jossa viisumi liimataan passiin. Konsulaatin toimitusajat Venäjän viisumeissa vaihtelevat viisumityypeittäin viikosta reiluun kahteen viikkoon.
 4. Voit maksaa Venäjän viisumin sen valmistuttua toimistollamme tai sähköpostiisi ennakkoon lähetetyllä laskulla. (Lähetämme laskun, kun asiapaperit lähtevät konsulaattiin)
 5. Voit noutaa valmiin Venäjän viisumin toimistoltamme tai voimme postittaa sen sinulle. Suosittelemme käytettävän pikapostia, koska sen kulkua voi seurata seurantakoodin avulla.

Muista varata Venäjän viisumin hankkimiseen riittävästi aikaa! Ota huomioon Suomen- ja Venäjän juhla- ja vapaapäivät, koska ne useimmiten pidentävät hakuaikaa. Ilmoitathan toimistollemme, mikäli sinulla on matka Venäjälle jo varattuna ja viisumi Venäjälle tarvitaan ehdottomasti tiettynä päivänä.


VENÄJÄN VIISUMI ALAIKÄISELLE

0-15 vuotiaille voidaan anoa perheenjäsenviisumia Venäjälle. Viisumia anotaan samaan aikaan jomman kumman vanhemman kanssa. 

5-17 vuotiaille voidaan anoa urheiluviisumia huoltajien viisumeista riippumatta.

Sekä perheenjäsenviisumi, että urheiluviisumi tulee lapsen omaan passiin.

16-17 vuotiaille voidaan anoa tavallista viisumia. Allaolevat liitteet vaaditaan.

Alaikäisen viisumia varten tarvitset:

 • Passin, joka on voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
 • Värillisen passikuvan, joka ei saa olla 6 kk vanhempi
 • Matkavakuutustodistuksen vakuutusyhtiöstäsi, vähintään viisumin voimassaoloajalle. Perheenjäsen viisumiin riittää vanhemman matkavakuutustodistus, jossa lukee, että vakuutettuna on myös alaikäiset lapset ja heidän nimi/nimet pitää lukea todistuksessa.
 • Kopiot molempien vanhempien passeista
 • Jos toinen vanhemmista on syntynyt venäjällä, tarvitaan vanhemmilta vapaamuotoinen lupa viisumin myöntämiseen, molempien vanhempien allekirjoituksella.
 • Mikäli jomman kumman vanhemman sukunimi on eri kuin lapsen , tarvitaan virkatodistus tai väestörekisteriote lapsen nimellä.

17- vuotiaalle voi hakea tavallista kerta tai monikertaviisumia Venäjälle. Liitteeksi tarvitaan passin lisäksi värillinen passikuva, joka ei saa olla 6 kk vanhempi, matkavakuutustodistus (viisuminhakijalla oltava oma vakuutus) ja kopiot molempien vanhempien passeista


VENÄJÄN VIISUMIN ANOMINEN MUUHUN KUIN SUOMEN PASSIIN

Mikäi anot Venäjän viisumia muuhun, kuin Suomen passiin tarvitset passin, valokuvan ja matkavakuutustodistuksen lisäksi mahdollisesti todistuksen pysyvästä oleskelusta suomessa. Jos anot viisumia muuhun kuin Suomen passiin niin olemme sinuun yhteydessä hakemuksen saatuamme. Todistuksen saa Digi- ja väestötietovirastosta. Voit tehdä hakemuksen netissä,, jolloin hinta on 10€ tai voit vaihtoehtoisesti soittaa tai käydä virastossa, jolloin asuinpaikkatodistuksen hinta on 18€.

 • Konsulaattia varten tarvitaan ASUINPAIKKATODISTUS, jossa on mainittu edelliset osoitteet ajalta jonka olet asunut Suomessa.

VENÄJÄN VIISUMIN SIIRTO UUTEEN PASSIIN

Jos tarvitset voimassaolevan Venäjän viisumin siirron uuteen passiin, lähetä tai tuo toimistollemme uusi ja vanha passisi. Liitä mukaan saatekirje yhteystietoineen.

Voit uusia passin toimistollamme, lisätietoja passin anomisesta alla.


PASSIN SÄHKÖINEN ANOMINEN

Kauttamme hoituu myös sähköinen passianomus sekä passi- ja viisumikuvat.

Hinta on 15€ viisumitilauksen yhteydessä ja 35€ ilman viisumitilausta. Hinta sisältää sähköisen passikuvan lähetyksen sekä sähköisen passianomuksen laatimisen ja uuden passin noutamisen R-kioskilta. Passin anomista varten ota mukaan henkilökohtaiset verkkopankkitunnuksesi poliisin järjestelmään tunnistautumista varten.

 

MATKUSTAMINEN VENÄJÄLLE

Suomen kansalainen tarvitsee aina viisumin matkustaessaan Venäjälle. Matkustajalla pitää olla voimassa oleva matkavakuutus, josta tarvitaan todistus jo viisumin hakuvaiheessa. Rajan ylitykseen kannattaa varata reilusti aikaa, jonotuksen ja passin/viisumin tarkastuksen lisäksi on monia muita rajamuodollisuuksia joissa menee aikaa. Mikäli olet matkustamassa ensimmäistä kertaa Venäjälle, voit kysyä rajamuodollisuuksista ja matkalle mukaan tarvittavista asiapapereista toimistoltamme.  Löydät lisätietoja hyödyllistä osiostamme. Siellä voit tarvittaessa täyttää ja tulostaa esim. tulliselvityskaavakkeet. Hyödyllistä osiossa on myös linkki tullin sivuille, josta voit selvittää voimassa olevat tuonti/vienti rajoitukset.

 

VIISUMIPISTEELTÄ

saat kaikenlaiset viisumit Venäjälle. Voit anoa kauttamme kertaviisumit eli turistiviisumit Venäjälle, kaksikertaviisumit Venäjälle, ryhmäviisumit (ryhmässä oltava vähintään 5 henkilöä) sekä Venäjän monikertaviisumit (1-4 vuodeksi). Venäjän viisumin hakeminen on kauttamme helppoa, täytät vain  Venäjän viisumi tilauslomakkeen ja toimitat tarvittavat asiakirjat toimistollemme. Sinun ei tarvitse täyttää konsulaattiin lähetettävää monimutkaista Venäjän viisumianomuskaavaketta, me teemme sen puolestasi veloituksetta. Tarvitset sitten viisumia Pietariin, Moskovaan tai vaikkapa Murmanskiin, se onnistuu kauttamme.


VENÄJÄN VIISUMIN PERUUTUSEHDOT

Jos Venäjän viisumiasiapaperit ovat menneet kutsukäsittelyyn, eli viisumi on tilattu kauttamme ja tilaus on lähtenyt eteenpäin (ei koske E- ja kertaviisumeita Venäjälle) veloitamme 50% Venäjän viisumin hinnasta.

Konsulaattiin toimitettuja viisumiasiapapereita ei voida peruuttaa, mikäli venäjän viisumin käsittely joudutaan keskeyttämään veloitamme 100% viisumin hinnasta (koskee kaikkia muita Venäjän viisumeita paitsi E-viisumia).

Emme vastaa postin, Venäjän konsulaatin tai Venäjän viranomaisten toiminnasta johtuvista viivästyksistä tai kadottamista asiapapereista. Emme ole vastuussa konsulaatin tai viranomaisten (ministeriö, rajaviranomaiset ym.) mahdollisista muutoksista viisumikäytännöissä. Emme myöskään ota vastuuta rajaviranomaisten toiminnasta, mikäli pääsy Venäjälle evätään jostain syystä.