HUOMIO!

Koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta johtuen, otamme tällä hetkellä vastaan ainoastaan 1-3 vuoden viisumi tilauksia. E-ja kertaviisumi tilauksia emme voi ottaa vastaan.

Tilattujen viisumien valmistuminen riippuu siitä, milloin Venäjän konsulaatit ottavat hakemuksia vastaan. Viisumeiden myöntäminen ja hakemusten vastaanotto on toistaiseksi keskeytetty Venäjän konsulaateissa.

 

 

 

Kun haet viisumia Venäjälle, tarvitset seuraavat asiapaperit:

Passi:
Passin tulee olla 6 kuukautta voimassa Venäjän viisumin päättymisen jälkeen. Passin oltava ehjä ja siinä on oltava vapaana vähintään yksi aukeama viisumia varten.

Valokuva:
Valokuvan tulee olla enintään 6 kk vanha värillinen passikuva. Valokuvan on oltava kokoa 3,5 x 4,5 cm. Valokuva voidaan ottaa toimistolla ja se kuuluu viisumin hintaan.

Matkavakuutustodistus:
Todistus matkavakuutuksesta Venäjän viisumia varten tulee pyytää omasta vakuutusyhtiöstä  Venäjän viisumin keston ajaksi. Kopio matkavakuutuskortista tai matkavakuutuskirja eivät käy todisteeksi. Saamme tilattua todistuksen puolestasi seuraavista vakuutusyhtiöistä: Turva, If ja Lähitapiola. Eurooppalaisen matkavakuutustodistuksen voit tulostaa Op:n verkkopankista. Voit myös ostaa matkavakuutuksen Venäjälle kauttamme. (Maksuhäiriömerkintä ei ole esteenä vakuutuksen saamiselle)


Viisumia Venäjälle haet näin:

 1. Täytä yllä oleva tilauslomake haluamastasi Venäjän viisumista tai ole yhteydessä toimistoomme.
 2. Postita tai tuo toimistollemme passi, valokuva ja todistus matkavakuutuksestasi.
  -vakuutustodistuksen ja valokuvan voi toimittaa myös sähköisesti. Osoitetiedot löydät täältä
 3. Kun olemme saaneet tarvittavat asiakirjat, toimitamme Venäjän viisumianomuksen tarvittavine dokumentteineen konsulaattiin, jossa viisumi liimataan passiin. Konsulaatin toimitusajat Venäjän viisumeissa vaihtelevat viisumityypeittäin. viikosta reiluun kahteen viikkoon.
 4. Voit maksaa Venäjän viisumin sen valmistuttua toimistollamme tai sähköpostiisi ennakkoon lähetetyllä laskulla. (Lähetämme laskun, kun asiapaperit lähtevät konsulaattiin)
 5. Voit noutaa valmiin Venäjän viisumin toimistoltamme tai voimme postittaa sen sinulle. Suosittelemme käytettävän pikapostia, koska sen kulkua voi seurata seurantakoodin avulla.

Muista varata Venäjän viisumin hankkimiseen riittävästi aikaa! Ota huomioon Suomen- ja Venäjän juhla- ja vapaapäivät, koska ne useimmiten pidentävät hakuaikaa. Ilmoitathan toimistollemme, mikäli sinulla on matka Venäjälle jo varattuna ja viisumi Venäjälle tarvitaan ehdottomasti tiettynä päivänä.

 

E- VIISUMI VENÄJÄLLE 

Voit anoa kauttamme sähköistä viisumia Pietarin-ja Leningradin alueelle. E-viisumi on kertaviisumi Venäjälle, joka on voimassa 30 päivää. Voit 30 päivän aikana tehdä yhden matkan Venäjälle, joka kestää korkeintaan 8 päivää.  Venäjälle tulopäivä lasketaan myös kokonaiseksi päiväksi, vaikka ylittäisit rajan illalla. E-viisumilla voit ylittää rajan Suomesta Venäjälle Imatran,  Nuijamaan, Vaalimaan, Pietarin (Pulkovan) lentokentän ja Pietarin sataman kautta. Junamatkoilla ei e-viisumia voi vielä käyttää. Viisumi myönnetään 2 -4 päivässä sen hakemisesta ja viisumi astuu voimaan myöntöpäivänä. E-viisumia voit hakea myös itse, mutta huomioithan, että hakemuksen pitää olla virheetön, muuten maahantulolupaa ei Venäjän raja-asemalla myönnetä. 

E-VIISUMIA VARTEN TARVITSET:                                                                                                                                                                                                              

 • Passin, joka on voimassa 6kk e-viisumin päättymisen jälkeen.
 • Värillisen passikuvan, joka on enintään 6kk vanha. Jos haet viisumia kauttamme, palvelumaksu sisältää valokuvan, joka otetaan toimistollamme.
 • Hotellin tai majoituspaikkasi osoitteen ja puhelinnumeron.
 • matkavakuutustodistuksen (saatetaan kysyä rajalla, ei tarvitse toimittaa meille)

 

VENÄJÄN VIISUMI ALAIKÄISELLE

0-15 vuotiaille voidaan anoa perheenjäsenviisumia Venäjälle. Viisumia anotaan samaan aikaan jomman kumman vanhemman kanssa. 

4-17 vuotiaille voidaan anoa urheiluviisumia huoltajien viisumeista riippumatta.

Sekä perheenjäsenviisumi, että urheiluviisumi tulee lapsen omaan passiin.

16-17 vuotiaille voidaan anoa tavallista viisumia. Allaolevat liitteet vaaditaan.

Alaikäisen viisumia varten tarvitset:

 • Passin, joka on voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
 • Värillisen passikuvan, joka ei saa olla 6 kk vanhempi
 • Matkavakuutustodistuksen vakuutusyhtiöstäsi, vähintään viisumin voimassaoloajalle. Perheenjäsen viisumiin riittää vanhemman matkavakuutustodistus, jossa lukee, että vakuutettuna on myös alaikäiset lapset ja heidän nimi/nimet pitää lukea todistuksessa.
 • Kopiot molempien vanhempien passeista
 • Jos toinen vanhemmista on syntynyt venäjällä, tarvitaan vanhemmilta vapaamuotoinen lupa viisumin myöntämiseen, molempien vanhempien allekirjoituksella.
 • Mikäli jomman kumman vanhemman sukunimi on eri kuin lapsen , tarvitaan virkatodistus tai väestörekisteriote lapsen nimellä.

17- vuotiaalle voi hakea tavallista kerta tai monikertaviisumia Venäjälle. Liitteeksi tarvitaan passin lisäksi värillinen passikuva, joka ei saa olla 6 kk vanhempi, matkavakuutustodistus (viisuminhakijalla oltava oma vakuutus) ja kopiot molempien vanhempien passeista


VENÄJÄN VIISUMIN SIIRTO UUTEEN PASSIIN

Jos tarvitset voimassaolevan Venäjän viisumin siirron uuteen passiin, lähetä tai tuo toimistollemme uusi ja vanha passisi. Liitä mukaan saatekirje yhteystietoineen.

Voit uusia passin toimistollamme, lisätietoja passin anomisesta alla.


PASSIN SÄHKÖINEN ANOMINEN

Kauttamme hoituu myös sähköinen passianomus sekä passi- ja viisumikuvat.

Hinta 10€ viisumitilauksen yhteydessä, 17€ ilman viisumitilausta. Hinta sisältää sähköisen passikuvan lähetyksen sekä sähköisen passianomuksen laatimisen ja noudon R-kioskilta. Passin anomista varten ota mukaan henkilökohtaiset verkkopankkitunnuksesi poliisin järjestelmään tunnistautumista varten.

VIISUMIPISTEELTÄ saat kaikenlaiset viisumit Venäjälle. Voit anoa kauttamme kertaviisumit eli turistiviisumit Venäjälle, kaksikertaviisumit Venäjälle sekä Venäjän monikertaviisumit (1-3vuodeksi). Venäjän viisumin hakeminen on kauttamme helppoa, täytät vain  Venäjän viisumi tilauslomakkeen ja toimitat tarvittavat asiakirjat toimistollemme. Ei tarvitse täyttää monimutkaista Venäjän viisumianomuskaavaketta, me teemme sen puolestasi veloituksetta. Tarvitset sitten viisumia Pietariin tai vaikkapa Murmanskiin, se onnistuu kauttamme.


VENÄJÄN VIISUMIN PERUUTUSEHDOT

Jos Venäjän viisumiasiapaperit ovat menneet kutsukäsittelyyn, eli viisumi on tilattu kauttamme ja tilaus on lähtenyt eteenpäin (ei koske E- ja kertaviisumeita Venäjälle) veloitamme 50% Venäjän viisumin hinnasta.

Konsulaattiin toimitettuja viisumiasiapapereita ei voida peruuttaa, mikäli venäjän viisumin käsittely joudutaan keskeyttämään veloitamme 100% viisumin hinnasta (koskee kaikkia muita Venäjän viisumeita paitsi E-viisumia).

Emme vastaa postin, konsulaatin tai Venäjän viranomaisten viivästyttämistä tai kadottamista asiapapereista. Emme ole vastuussa konsulaatin tai viranomaisten (ministeriö, rajaviranomaiset ym.) mahdollisista muutoksista viisumikäytännöissä. Emme myöskään ota vastuuta rajaviranomaisten toiminnasta, mikäli pääsy Venäjälle evätään jostain syystä.